MOON
Hranilnik električne energije

Vrhunska kakovost in dolga življenjska doba zagotavljata brezskrbno shranjevanje in prilagodljivo oddajanje električne energije. 

Čisto solarno električno energijo, ki jo proizvede fotovoltaični sistem, začasno shranite in jo pozneje uporabite za polnjenje električnega vozila. Tako ste lahko skoraj neodvisni od dobavitelja električne energije.

Hranilnik električne energije MOON za vaš dom uporablja tehnologijo Sonnen Technology.

Z veseljem vam svetujemo
Z veseljem vam svetujemo

Lastnosti

Učinkovitost
do 98 %

Obremenitev in poraba
stalen prikaz v spletu

Dolga življenjska doba
> 10.000 ciklov polnjenja

Prostorsko varčen
kompakten dizajn

Tehnične lastnosti

Kapaciteta hranilnika 2,5-45 kWh

Kapaciteto hranilnika lahko glede na potrebno električno energijo prilagodimo v korakih po 2,5 kWh in je na voljo v obsegu od 2,5 do 45 kWh.  

Mere

Hranilnik električne energije MOON je glede na izvedbo visok med 88 in 186 cm, širok 67 cm in globok 23 cm ter odvisno od velikosti tehta med 81 in 200 kg. 

Baterijska tehnologija

Litij-železo-fosfatne baterije (LiFePO4) uporabljajo zanesljivo, trajnostno in varno baterijsko tehnologijo. V primerjavi z baterijami v pametnih telefonih ali prenosnih računalnikih imajo zato zelo dolgo življenjsko dobo, so temeljito preizkušene in primerne tudi za rabo v gospodinjstvu. 

Zelo dolga življenjska doba

10.000 ciklov polnjenja

Hranilnik električne energije MOON omogoča več kot 10.000 ciklov polnjenja. En cikel polnjenja ustreza času polnjenja popolnoma izpraznjene baterije do polne napolnjenosti.

10 let garancije

Osnovna garancija za hranilnik električne energije je 10 let.  

20-letna življenjska doba baterije

Baterija hranilnika električne energije ima življenjsko dobo približno 20 let. Življenjska doba avtomobilskih baterij ali baterij za pametne telefone je v povprečju običajno krajša. 

Prilagodljivost in kakovost

Inteligentno povezovanje

S hranilnikom električne energije MOON je mogoče povezati vse običajne toplotne črpalke in kogeneracijske sisteme. 

Vrhunska kakovost

Odločitev za hranilnik električne energije pomeni odločitev za najvišjo stopnjo varnosti in kakovosti.

Zasilna oskrba z električno energijo

Za zanesljivo oskrbo z električno energijo tudi v primeru izpada električnega toka. 

Kako deluje hranilnik električne energije MOON?

Čista električna energija ni nujno draga: s fotovoltaičnim sistemom lahko proizvajate lastno električno energijo veliko ceneje od običajne cene električne energije. S hranilnikom električne energije MOON imate takšno električno energijo na voljo podnevi in ponoči. Vgrajena baterija je namreč temeljito preizkušen visokokakovostni solarni hranilnik, s katerim preprosto shranjujete solarno električno energijo, ki jo proizvedete s svojim fotovoltaičnim sistemom. Tako lahko približno 80 odstotkov letne potrebe po električni energiji pokrijete z lastno proizvodnjo in ste skoraj neodvisni od klasičnih dobaviteljev. Vaš glavni vir je sončna svetloba, zato je vaša lastno proizvedena električna energija čista. Tako prihranite velike količine CO2 in naredite nekaj dobrega za okolje.  

Hranilnik električne energije MOON omogoča uporabo lastne solarne električne energije 24 ur na dan

Ali želite solarno električno energijo shraniti, kadar sije sonce, in jo nato zvečer uporabiti? Hranilnik električne energije MOON vam to omogoča! S tem hranilnikom električne energije se lahko namreč skoraj v celoti oskrbujete z električno energijo, ki jo proizvedete s svojim fotovoltaičnim sistemom. 

Hranilnik električne energije shrani presežno električno energijo iz fotovoltaičnega sistema, ki je trenutno ne potrebujete, in jo pozneje znova da na voljo. Zvečer in ponoči lahko nato uporabljate električno energijo, ki se je shranila čez dan. Tako v svojem gospodinjstvu zagotovite neodvisnost in zelo zmanjšate stroške električne energije. 

Potek dneva s hranilnikom solarne električne energije:

 

Jutro: ko sonce vzide, začne fotovoltaični sistem proizvajati električno energijo. Vendar električna energija, ki se proizvede v jutranjih urah, vaše potrebe po električni energiji ne krije v celoti. Zato hranilnik električne energije MOON preostalo električno energijo zagotavlja iz shranjene energije prejšnjega dne.

 

Dan: fotovoltaični sistem večino električne energije proizvede čez dan. Vendar takrat pogosto ni nikogar doma, zato je potreba po električni energiji ustrezno majhna. Presežek električne energije, ki se proizvede v tem času, se shrani v hranilnik el. energije MOON. Ko je hranilnik povsem napolnjen, se presežek električne energije oddaja v javno električno omrežje in izplača po vaši odjemni tarifi.

 

Večer: fotovoltaični sistem proizvaja zgolj malo ali nič električne energije, pri čemer je potreba po električni energiji največja. Za izpolnjevanje te potrebe zdaj poskrbi vaš hranilnik el. energije MOON z električno energijo, shranjeno čez dan. 

 

Več izdelkov MOON Pridobivanje in shranjevanje energije

Fotovoltaični sistem MOON

Lokalno pridobivanje energije: fotovoltaični sistemi proizvajajo okolju prijazno solarno električno energijo. Stopite v stik z nami in pridobite več informacij.

Hranilnik MOON za vaše poslovno okolje

Velik in hkrati prilagodljiv - to je vedno pomembneje tudi pri hranilnikih energije. 

Ali imate dodatna vprašanja?

Z veseljem vam odgovorimo nanje. Za to izpolnite naš kontaktni obrazec. Ali nam pošljite e-poštno sporočilo na naslov moonpower(kwfat)porsche(kwfdot)si.

Spletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo. S potrditvijo in nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Dovoli piškotke